dijous, 15 de maig del 2014

ROSA "LA SARDANA"

Presentada al Parc de Cervantes la rosa 'La Sardana' amb motiu de la capitalitat de la Sardana de Barcelona 2014
La nova rosa La Sardana ha estat creada per la roseraire Matilde Ferrer i ha estat apadrinada aquest cap de setmana per la Confederació Sardanista de Catalunya amb motiu de la capitalitat de la Sardana 2014, títol que assoleix la ciutat de Barcelona.
El diumenge passat, 11 de maig, el roserar del Parc de Cervantes de Barcelona es va omplir d’amants de l’art floral i de la Sardana coincidint amb el 14è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, així com amb la celebració dels actes oficials programats amb motiu de la capitalitat de la Sardana de Barcelona. Els assistents al Parc van omplir els diferents racons d’aquest espai assistint a les conferències, als recitals i a les activitats programades amb motiu de la presentació d’una nova varietat de rosa batejada amb el nom de La Sardana. Els actes es van cloure amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Marinada.
A mig matí, autoritats i personalitats van apadrinar i batejar la nova rosa després del parlament de la cantant Núria Feliu, la qual va fer un elogi de la sardana i la va reivindicar com a patrimoni de la cultura catalana. La nova varietat floral va ser apadrinada per Imma Pujol, com a representant de la Confederació Sardanista de Catalunya i responsable del programa d’Ensenyament d’aquesta entitat.
Acabada la presentació, es va estrenar una nova sardana del compositor Carles Santiago que porta per títol Rosa La Sardana i que va ser ballada per autoritats i sardanistes. (Publicat el 12/05/2014 a les 13:53 h. - Districte Les Corts - a la web BCN.CAT)
I A TARREGA...
Diumenge 18 de maig · 19 h.
TÀRREGA SONA 2014: Concert de la COBLA TÀRREGA i COBLA JOVENÍVOLA D'AGRAMUNT (música tradicional)
La Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Cobla Tàrrega s’han unit per oferir una proposta singular dins el gènere musical sardanístic. Acoblats suposa una aproximació diferent a aquest tipus de conjunts instrumentals. Les dues formacions fan un pas endavant i experimenten en la sonoritat de les cobles. L’aliança d’ambdós grups es posa al servei dels nous corrents de la sardana.
Preu de l'entrada: 5 euros
Lloc: Teatre Ateneu (Plaça del Carme)
Novetats i presentació de l'actuació a l'Ateneu de les cobles Tàrrega i Jovenívola d'Agramunt...   i la propera setmana, resum de l'aplec de Tàrrega 2014.
 
...VISCA!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada