dimecres, 7 de maig del 2014

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

Un any més els participants al curset de sardanes  (alumnes i professors) han intervingut  en la celebració del dia internacional de la dansa.

Tot i que oficialment el dia va ser el 29 d’abril per raons obvies  el vam celebrar a Tàrrega el dia 27 d’abril. Aquest any l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya el va dedicar especialment al mestre de la dansa tradicional catalana Joan Serra.

 

Com podeu veure els integrants de Sardanistes Tàrrega hi van fer un bon paper amb el tradicional galop de fantasia d’entrada i l’execució d’una sardana de lluïment.
Les fotografies d'aquest any han estat fetes i cedides per un espectador anònim.
Ja es la tercera edició de la jornada internacional de la dansa a la que participem i sempre amb una bona representació i  una més que digna actuació.
 
 
Aquesta fotografia correspon al dia de la dansa de l'any 2012

 

Si comparem veurem que tant el nombre de participants com el d'espectadors es va incrementant.

Si tot va be aquesta serà l’ultima actuació sense el nou equipament que estrenarem per la Festa Major de maig.

 

Per acabar una breu ressenya del mestre Joan Serra extreta de la pagina web de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya
i també l'enllaç a una entrevista concedida per ell mateix.
 

 

Joan Serra, coreògraf, mestre de dansa i codirector de la companyia Factoria Mascaró, va morir dijous, a l'edat de 66 anys, a causa d'un càncer. Serra va ser professor associat d'expressió corporal i dansa del Departament d'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Expert en llenguatge del moviment i de la dansa, i alhora membre i fundador de 'El sac de danses', Serra havia assumit la direcció artística i pedagògica del Danseu, l'escola d'estiu de dansa de la Conselleria de Cultura de la Generalitat. La seva carrera va ser reconeguda amb nombrosos premis com el V Premi Ramon Llull d'experiències en el camp educatiu pel treball 'La Dansa catalana a l'escola', i el guardó del Mèrit a la Dansa Tradicional Catalana de l'Obra del Ballet Popular.
 
 
 
Ens veiem a l'APLEC               VISCA!!!

 

 

 

 

 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada