dilluns, 29 de juny del 2015

UN REPORTATGE ACTUAL

Hi ha vegades que no saps perquè, alguna cosa et crida l'atenció. Això em va passar amb un programa de televisió que ja devia haver vist, però de manera incomplerta.
 
I la situació es va repetir, vaig veure només el final, sort que ara amb internet tens l'avantatge que hi ha coses que pots reviure.
 
Així doncs, la setmana passada vaig estar veient al la televisió ( Canal-33) un programa especial sardanes, una  reflexió a l’entorn del mon de la sardana.






Hem van comentar que és un programa fet el 2011 (era una reemissió) però, pel que he vist, segueix tenint una vigència i una actualitat punyent. Cap a on va la sardana?
 
 
 
 
Es van tocar aspectes molt diferents i tots prou interessants, encara que la pregunta més autèntica segueix per respondre, cap a on camina l sardana?
La dansa com a tal ha tingut els seus alts i baixos i tot i no entrar en si és o no la dansa nacional de Catalunya, si és cert que representa a ulls exteriors l’exponent visible de la tradició catalana. Ja sigui com a tòpic, com estereotip o com a realitat, a Catalunya es ballen sardanes de manera més o menys extensa i de manera més o menys intensa.
 
 
Sota de la imatge de les rotllanes concèntriques hi teniu l'enllaç al programa, te una durada de 50 minuts, però si teniu temps penso que val la pena.
 
 
 
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sardana-dansa-nacional-de-catalunya/sardana-dansa-nacional-de-catalunya/video/4060470/
 
 
 
 
 
 
 


Altres reflexions: Tenim un nº desproporcionat de cobles, compositors i sardanes ?


Si la pregunta se la fa algú des de fora probablement la resposta serà que sí.

No és proporcionat que al país hi hagi fins a 150 cobles, més de 120 compositors, (del que uns 60, poden esta composant en l'actualitat) i de l’ordre de 22.000 sardanes composades; quan els balladors de sardanes habituals poden ser, al principat, al voltant dels 2000.
 
 

Algun dia qui tingui temps, paciència i ganes de treballar; caldrà que en faci un estudi acurat, potser aleshores en podríem treure bones conclusions.

 
 
 
                                                   ...VISCA!!!



1 comentari:

  1. PRODUCTOS PERSONALIZADOS CON TU FOTO/LOGO

    Os dejo un link de productos de regalo personalizados con tu foto/logo para cualquier clase de evento como artículos de publicidad(llaveros,pins,bolis,imanes...) productos religiosos - cofrades( medallas, cordones, rosarios,...) o regalos para tus invitados (bodas, comuniones, bautizos..)disculpen molesias.
    www.regalosconpersonalizado.com
    www.regalosconpersonalizado.blogspot.com
    www.articuloscofrades.blogspot.com

    ResponElimina