dilluns, 26 de maig del 2014

TROBADES DE CURSETS PER ADULTS

Aquest cap de setmana passat no hem pogut assistir a la final del Saltem i Ballem de les terres de ponent.
 
Però com que portem el cuquet dins,  vam assistir, en el marc Barcelona Capital de la Sardana 2014, a la trobada sardanista de Casals de la Gent Gran.
 
Fotografia extreta de: www.capitaldelasardana.cat/bcn2014/noticies
 
Convocats a les 11 del mati, al voltant d'una dotzena de casals s'han reunit a l'entorn de la Casa del Mig del Parc de l'Espanya Industrial per celebrar la Trobada Sardanista. La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, ha posat la música a la ballada, que en un format molt semblant a la final del Saltem i Ballem, alterna sardanes, parlaments i entrega de records commemoratius.
 
 
 
Com a detall curiós, totes les sardanes interpretades eren dedicades a Barcelona o algun dels seus barris  i en concret la de germanor final era Barcelona 2014 capital de la Sardana.
 
 
 
La trobada va reunir al voltant de 200 sardanistes, que van acabar la jornada amb un dinar de germanor a les Cotxeres de Sants.
 
Nosaltres després de ballar les tres últimes sardanes vam anar a dinar a casa, també amb molta germanor.

___________________________________________________________________________
 BALAGUER

Que no fóssim a Balaguer el passar dia 25 no vol dir que no en parlem, i com que part de la gent del curset de Tàrrega si que hi va ser, doncs en parlem:


Saltem i Ballem a Balaguer (Foto: FSCLL)


Uns 200 sardanistes adults, prominents de 10 colles diferents, s’han reunit aquest diumenge a Balaguer, en la 21a Trobada del ‘Saltem i Ballem’ d’adults, un esdeveniment que pretén demostrar que l’aprenentatge de la sardana no té edat. Tot i amenaçar pluja, el temps finalment ha aguantat i la plaça del Mercadal de Balaguer ha estat l’escenari d’aquesta cita, que coincidint amb la jornada electoral, ha registrat una afluència de públic considerable.
Així, les votacions han afavorit que més espectadors s’aturessin a comprovar què és coïa a la plaça. La cobla Lo Castell ha estat l’encarregada de fer ballar els sardanistes d’Arbeca, de Castelldans, de Tàrrega, de Lleida, de Torregrossa, de Menàrguens, de Sort i també de Balaguer, a les galops de fantasia, sardanes de lluïment i les sardanes de punts lliures. A més, també ha allargat la jornada i ha ofert una ballada de sardanes per a tots els presents.

Tota la informació, inclosa la fotografia (AMB LES SAMARRETES VERDES) han estat extretes de la Web Balaguer TV.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

I ara, noticia d' última hora, el proper dissabte dia 31 de maig, al pati, a les 8 de la tarda, BALLADA DE SARDANES PER LA COBLA TÀRREGA.  Ballada promocionada pels cursets de sardanes de Tàrrega,   sardanistes no hi falteu.


                                                                  ... VISCA !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada