dimecres, 12 de juny del 2013

APLECS, CONCURSOS I BALLADES



APLECS:

El cap de setmana passat a l’espai Parc dels Somriures de Cappont es van celebrar dins del 19 aplec de Cappont dos esdeveniment, el primer la commemoració del 40 anys del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, l’altre la cloenda de la 20ª edició del curs Saltem i Ballen de sardanes per adults.



El grup d’alumnes i professors del curset de Tàrrega, tot i no estar estrictament inscrits al curs Saltem i Ballem, vam esser convidats a participar a la dita cloenda, amb més d’una vintena de balladors vam fer la nostra exhibició amb el galop de lluïment una sardana de 7 tirades i un altra de punts lliures de 5 tirades.



Fins a un total de 9 grups van participar-hi, alguns amb més formació, altres amb no tanta, alguns amb més anys, altres amb no tants, però tots amb moltes ganes de passar-ho bé i d’aprendre.



L’actuació de les cobles Municipal de Lleida i La Bellpuig Cobla van anar donant forma a l’aplec que va seguir després del sopar de germanor.




Hi va haver exhibició de les colles del Grup Montserrat, sardana conjunta de les dues cobles, concurs de colles improvisades (o no tant), sorteig de regals i un record per tots els participants.


CONCURSOS:


Aquest diumenge passat, entre els actes de la Festa Major, es va celebrar a Ivars d’Urgell el 38e concurs de colles sardanistes, dins del campionat de la Terra de Ferma , no es una ballada on puguem participar-hi espontàniament (tret de la sardana de germanor), però val la pena anar als concursos com espectadors, aprens molt.



El primer que veus es la il·lusió dels joves, dels no tan joves i fins i tot dels infants, per fer cada vegada millor al que ja saben fer, ballar sardanes.



Aprens que important es la posició dels braços per donar una estètica a la rotllana, aprens el que és la sincronització de tots els membres de la colla, com s’ajuda un a l’altre per fer més acurat el ball.

A VEURE SI CONEIXEU ALGÚ QUE BALLA DE CONCURS?


També t’adones del difícil que són els punt lliures, però per altra part l’espectacular que poden arribar a ser i com de bé s’ho passen els que els ballen.

Es important la competitivitat, no com a lluita d’uns contra altres (que potser també) sinó més com a esperit de superació, de fer-ho cada dia millor i de dedicar temps i esforç per perfeccionar moviments, per igualar posicions, per mantenir l’equilibri. En definitiva donar valor a la cultura de l’esforç que tant bandejada ha estat darrerament, sobretot en certs àmbits.

BALLADES:

Però ara ens centrem a casa, el proper diumenge DIA 16, per celebrar el DIA INTERNACIONAL DE LA SARDANA,  a les 12 del migdia la Cobla Tàrrega ens oferirà una ballada especial de sardanes.
Aquesta ballada l’organitza l’Associació Amics de la Sardana juntament amb la Cobla Tàrrega, que són qui han organitzat el curs de sardanes, és una ballada extra i molt adient, perquè els que hem estat participant al curs ens aprofitem a ballar, practicar i gaudir de la dansa. Evidentment hi està convidat a ballar tothom que vulgui sigui del curs o no.
Ens veiem el divendres al curs i quedeu tots convocats el diumenge al “PATI” aquesta vegada no caldrà anar d’uniforme; calçat còmode i montes ganes seran suficients.


                                                     VISCA !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada